Arbetsgång

Funderingar och förberedelser

Här beskrives arbetsgången i stort men naturligtvis så skiljer det sig från fall till fall. Har ni funderingar runt införskaffandet av webbsida så tveka inte att ta kontakt för närmare förklaringar och råd.

Har ni bestämt er för att skaffa en hemsida kan ni skriva ut eller ladda ner en checklista över en del praktiska saker att tänka på, vad ni behöver fundera igenom och andra förberedelser ni kan göra.

Möte och analys
Vi bestämmer ett möte, personligt eller via telefon, och utbyter idéer. Vi går igenom era önskemål, vad syftet med sidan är, vad som ska vara med och vad som är viktigt mm.

Vi går också igenom det material som kommer att behövas, vad som finns och vad som behöver ordnas, vad ni gör och vad Imagic gör. Det gäller främst texter och bilder etc. Det är bra om ni tar fram allt material ni har till mötet så blir det lättare att få en överblick över er och er bransch.

När vi vet vad ni behöver räknar vi på det och återkommer med ett kostnadsförslag för hela arbetet. När alla är överens med det sätter arbetet igång. Nu är det viktigt att det material ni ska tillhandahålla kommer till Imagic så snart som möjligt.

Strukturering och design
De olika delarna som ska vara med struktureras upp i en informationsarkitektur för att skapa en pedagogisk och användarvänlig webbsida. Sedan skissas några designförslag fram som ni får titta på. När ni är nöjda med skissen och godkänner den börjar arbetet med bildbehandling och texter, grafik samt fotografering om ni behöver foton.

Programmering
När alla pusselbitar är klara är det dags för programmeringen. Funktioner och tekniska lösningar som behövs ska in och när allt är klart testas, felsöks och valideras sidorna.

Publicering
Nu är sidorna klara att publiceras på webben. Om ni beställt webbhotell och domän så är det ordnat. Sidorna läggs upp och andra eventuella önskemål som exempelvis e-postkonfigurering görs.

Uppföljning och underhåll
När webbplatsen publiceras räknas den som färdig. Efter någon vecka görs en uppföljning för att se att det fungerar som det ska och ytterligare en efter några veckor. Det kan ta ett tag att smälta allt innan man ser vad som behöver ändras.
Behöver ni sedan hjäp men uppdateringar finns det olika varianter att välja på. Läs mer om uppdateringar här.