Sökmotoroptimering

Imagic design arbetar med sökoptimering och ser till att era webbsidor är preparerade för att sökmotorerna ska hitta dem. En grundläggande sökmotoroptimering ingår alltid i varje webbplats som skapas men man kan också välja till en avancerad sådan.

Vad sökmotoroptimering gör är att underlätta för sökmotorn att läsa av och analysera webbsidorna för att kunna indexera dem. Ju mer relevant information på rätt ställe desto högre hamnar de på sökmotorns resultatlista.

Det finns en del kriterier för att sökomotorerna ska hitta sidorna som man bör tänka på och bygga in från början. En redan befintlig sida kan också sökoptimeras för bättre resultat i träfflistorna.

För att sedan få besökarna att stanna och återkomma krävs det ett bra innehåll. Sidorna behöver underhållas och uppdateras för att besökarna ska ha anledning att komma tillbaka. Det är detta som genererar trafik i längden.

Sökoptimering tar tid. Har du ett nytt domännamn tar det oftast längre tid. Sökmotorerna ska först gå igenom dina sidor, bara det kan dröja mellan 1 - 6 veckor. Att komma högt i sökresultaten beror ofta på att sidan är välbesökt och har många länkar till sig - något som tar sin tid att uppnå. Så innan trafiken hittat fram till dina sidor - ha tålamod!